dilluns, 8 d’abril del 2019

Presentant el llibre dels Armats de Mataró




El llibre de la història dels Armats ja s'ha presentant.

Una publicació que recull la història i presència viva dels armats a la ciutat des del 1705, quan hi ha constància escrita, fins a l'actualitat.
Una obra de l'historiador i confrare Héctor López qui ha fet una recerca històrica sobre el tema i l'ha compilat en un llibre.  Llibre que compta amb el pròleg de Nicolau Guanyabens, Director del Museu Arxiu Santa Maria.
La capella dels Dolors de Mataró va acollir la presentació del mateix llibre que va anar a càrrec del president dels Armats de Mataró, Joan Rovira, amb el parlament del Director del Museu Arxiu Santa Maria i prologuista Nicolau Guanyabéns i el mateix autor. L'acte va estar amenitzat per música del segle XVIII a càrrec d'Enric Serra i Ramón Rederta.
Un cop acabat l'acte va ser el moment per a les signatures, les anècdotes històriques i moments per a les instantànies al castrum dels armats amb un refrigeri on es van servir galetes amb forma de casc d'armat.
Durant la representació de la Passió 2019 es podrá adquirir aquest llibre, per qui no hagi tingut oportunitat, i també es facilitarà durant les parades de Sant Jordi a la ciutat de Mataró.