diumenge, 28 d’abril del 2019

La recollida del Sant Crist del Divendres Sant



                                  Present dels Armats de la mà del Capità Manaia Rafael Lllibre, i al responsable del 
                                                     cos dels portans Àngel Rubio.
                                  

Un dels actes previs a la Processó General de Mataró és la recollida del Sant Crist. Un acte modern en el temps, ja que és remunta a les modernes processons a la ciutat des de la seva recuperació però que recorda un acte que es fa a moltes ciutats quan els manaies o armats van a la recerca del Crist Mort.
A Mataró aquest acte es fa abans de la Processó General. Els Armats de Mataró van des de la seva a la Baixada de Sant Simó fins al carrer d'Enric Prat de la Riba per a anar a cercar el Sant Crist de la Bona Mort. Allà es fa l'aixecada, els soldats romans li reten homenatge i encarrilen cap a la Basílica de Santa Maria. 

Agraïment al Capità Manaia dels Armats, Rafael Llibre per els obsequis en la recollida del Sant Crist i per la gran emoció del Sr.Àngel Rubio per el seu mèrit pel Sant Crist i l´esforç durant anys per la recuparació de les processons i tornada de la Setmana Santa a Mataró. Van recordar-se aquestes 30 vegades de la recollida del Sant Crist amb un intercanvi d´obsequis entre el Capità Manaia dels Armats Rafael  Llibre i el responsable del cos dels portans Àngel Rubio.
Gràcies per tot el reconeixement i per fe-ho possible