diumenge, 27 de setembre del 2020

La Comissió proposarà a l´Ajuntament de Mataró que reconegui el treball i dedicació dels recuperadors de la Setmana Santa de Mataró

Diumenge 27 de Setembre de 2020

La Comissió proposarà a l'Ajuntament de Mataró que reconegui el treball i dedicació dels recuperadors de la Setmana Santa de Mataró.

 

Amb l'aniversari dels 30 anys de la Comissió de Setmana Santa, les confraries, germandats i Armats van mencionar en un acte íntim i familiar a aquelles persones que van fer possible la creació de la Comissió i la recuperació de la Setmana Santa a la ciutat.  Molts no van poder ser reconeguts perquè havien estat cridats a la Casa del Pare, tot i que es va fer una menció col·lectiva a tots i totes. 

 Aquest any, el primer president de la Comissió, l'ÀngelRubio ens va deixar i va promoure a algunes persones que li reconegués gairebé 4 dècades intenses de dedicació a la Comissió i per a que la Setmana Santa de Mataró continués. 

 La seva tasca però va ser molt més, ja que va establir ponts entre persones de diferents zones de la Mataró en creixement, i que tenien formes de viure i conviure la Setmana Santa diferents.  I poc a poc es va anar construint en un model divers i plural, que va anar sumant i connectant.  

 Entre aquells recuperadors, també hi ha en Salvador Domínguez, qui va ser primer secretari de la Comissió i que també ha estat actiu fins que la seva salut li ho ha permès. 

 Ambdós van conèixer les processons del passat, van treballar molt activament per a recuperar aquesta bella i antiga tradició, que no es separés de l'objectiu i l'essència del fet religiós,  van connectar entre els antics confrares i confraresses amb els nous membres amb altres formes i llenguatges... i van ser també exemple de tossuderia i de situació de la ciutat de Mataró arreu del panorama català i espanyol.


Les properes setmanes la Comissió formalitzarà la petició i demanarà l'estudi de la proposta.