dilluns, 12 de març del 2018

25 anys del Pregó de Setmana Santa de Mataró

Elisabet Laplaza durant el Pregó de Setmana Santa de Mataró 2018
 El Pregó 2018 ja ha estat anunciat. L'encarregada ha estat Elisabet Laplaza, confraressa major de la Hermandad. Ntro. P. Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de la Esperanza. 
 
Un pregó que introdueix al pòrtic de la gran Setmana Santa mataronina que agafa força a partir dels propers dies amb tot tipus d'actes, esdeveniments, trasllats, processons....



vista de la part davantera de la parròquia de Maria Auxiliadora.
 

En aquesta ocasió el pregó arribava a la seva vint-i-cinquena edició ja que aquest pregó va institucionalitzar-se l'any 1993 amb diferents transformacions i moments.
 
El pregó es va realitzar a la parròquia de Maria Auxiliadora, la qual presentava un lloc de llums i un altar dedicar al motiu del Cartell 2018, la mirada d'un nen a la Mare, en aquest cas sota l'advocació de l'Esperança.
 
Ángel Rubio va presentar a la pregonera i va posar èmfasi en el seu perfil confrare, voluntari i professional en l'àmbit de la cura i l'assistència a persones.
 
Aquesta dimensió va tenir un fil conductor durant el pregó, però també un repàs als misteris de la Setmana Santa mataronina, i com no consells i moments per als confrares.
 
 
 
Ángel Rubio durant la presentació.

Un pregó que va comptar amb alguns moments d'emoció, sentiment i ganes de millorar, i que va acabar posant en peu als assistents després d'una hora d'absolut silenci només trencat per alguna Saeta interpretada per Pepa López, i algun espontani aplaudiment a la pregonera per les seves paraules.
 
A l'acte van assistir representants de les confraries, germandats i Armats de Mataró, així com l'Alcalde de Mataró, regidors municipals com José Manuel López o Quim Fernández, i persones d'entitats de la ciutat.
 
Acabat l'emotiu pregó es va realitzar un concert a càrrec de l'Agrupació Musical Costaleros de Castelldefels.


Pepa López durant la seva Saeta.

Moment del concert.

Moment del concert.
Foto de familia d'una part de la Comissió de Setmana Santa.


Agrupació Musical Costaleros de Castelldefels amb la pregonera i participants al pregó.

Un dels moments emotius del pregó.

El quadre de Juan Manuel Ayala recolçat per candeleria platejada.